Search This Blog

Sunday, March 15, 2009

Masterplan

Ik heb dit weekeinde ons masterplan voor "stukkie grond met een leuk huis erop" uitgewerkt. Nou ja uitgewerkt, het idee kwam als een flits naar binnen en koste een uurtje om uit te schetsen, zie ook post over trainspotting. We gaan gebruik maken van standaard single wide modular homes (16 of 20 feet wide) en een meter of 20 lang, zie hier tbv voorbeeld plattegrond. Deze kan je in allerlei uitvoeringen standaard of customized kopen.
Fase 1: Standaard mod.home met 3 slaapkamers en 2 badkamers zonder basement op een eigen stukkie grond. Goedkope oplossing die de woonlasten aardig naar beneden brengt.
Fase 2: Graaf een gat en maak een basement in een L-vorm 2 meter breder als een mod.home, dit om een prachtige porch te creeren.
Fase 3: Customized mod.home met slaapkamers, badkamer en een ruimte voor Joke om haar grooming business te beginnen. Plaats deze evenwijdig aan mod.home van fase 1 met een tussenruimte van ca 10 meter.
Fase 4: Koop een customized tussenstuk die de 2 mod.homes verbindt zodat je een U-vormige woning krijgt, die aan de binnenzijde geheel voorzien is van een overdekte porch.
Nu nog het stukkie grond, maar daar wordt ook al aan gewerkt en er zijn er genoeg hier rondom Edmonton, bouwaanvraag indienen en alles kan met een maand of 4 gerealiseerd zijn. Uiteraard is dit een veel te optimistische prognose maar dat geeft tenminste een tijdspad en een uitgangspunt. Of het allemaal gaat lukken zoals boven beschreven valt nog af te wachten en zal ongetwijfeld op dit blog te volgen zijn. Maar ik heb tenminste een plan, bijna, in werking om, ondanks de slechte economie, toch ons ideaal te verwezelijken en tegelijkertijd aanzienlijk op de kosten te bezuinigen. En dat stemt mij vrolijk want ik ben weer aardig creatief bezig de laatste 2 weken; ideeën flitsen en beginnen nu aardig vorm te krijgen.

3 comments:

Mara said...

Het klinkt allemaal maar spannend. Wel een goed idee om er ook een tijdsbestek bij te zetten. Zelfs als dat niet helemaal realistisch is, dan krijg je toch die extra impuls om het toch voor die datum gedaan te krijgen.
Succes!

Anonymous said...

Da's een plan naar mijn hart!

Anonymous said...

Hey Marco, en euhh waar komt je bubbelbad?

gr,
Gregor