Search This Blog

Friday, April 10, 2009

BBQ Time

Het is zover. Wij hebben een Canadese BBQ gekocht. Niet zo'n achterlijk groot ding zoals de meeste hier hebben, maar voor ons doen nog steeds een grote. We hebben een Weber gekocht met een opklapbaar tafeltje zodat hij makkelijk te verplaatsen is en nog belangrijker, hij kan mee als we The Great Outdoors op de camp-sites in praktijk gaan brengen. Ik hou er wel van als iets multi inzetbaar is, of is dan een Nederlandse eigenschap om niet teveel geld uit te geven? Ik hou het maar op het eerste.
We hebben hem bij een Barbeque Country winkel gekocht, volledig gewijd aan de 2e natuur van de Canadees; het barbecueën. Daar hebben ze werkelijk alles wat je je maar kunt wensen op het BBQ gebied. Van kleine houtskool BBQ-tjes tot en met volledig ingerichte BBQ keuken voor de professionele hobby BBQ-er.
De inzet zijn de steaks die wij gisteravond hebben gebraaien. Beef en pork is hier zo belachelijk goedkoop. Wij kochten bij de Superstore, alweer zo'n immens grote supermarkt, bijna 2 kg Sirloin Prime Cut AA beef voor $19.90 (ongeveer 13 euro). Supermals en ongeveer 1 inch dik, erg lekker maar veel te veel. En dan hadden wij nog maar de helft op de BBQ gegooid, te enthousiast dus. Ik blijf mij ook verbazen over de prijzen van food hier en vlees in het bijzonder, zo goedkoop. Ter illustratie 1 kg grote verse aardbeien $6.50, Joke twijfelde nog of ze die zou meenemen, inmiddels zijn ze al nagenoeg op. Alcohol daarentegen is hier behoorlijk duur, gisteren kocht ik 24 blikjes bier voor $37.00 (ca 24 euro), flesje rode wijn voor $13.00 (ca 8 euro); ook in een restaurant is alcohol dus vrij duur, en dus een grote chunk van de rekening. Dronken worden hier is dus een dure aangelegenheid. But the more mist the less you care.

1 comment:

Anonymous said...

Ziet er uit als een Weber 100. Die staat hier nu al zijn 2e jaartje zijn best te doen. Een topper onder de BBQ's. Geen geklungel met lavasteen, kooltjes, aanmaakblokjes, gewoon gasfles open, piezo zijn werk laten doen en grillen. Daar ga je errug veel plezier aan beleven! Wij grillen zo maar 3-4 keer in de week, vlees, vis, noem het maar, wat bijna alle kan met deze BBQ. Dat wordt een prachtig seizoen zo, Marco.

Groeten, Luuc