Search This Blog

Saturday, April 11, 2009

Oil Change

De Jeep van Joke moest een oil change ondergaan, kennelijk moet na een half jaar de olie verwisseld worden. De dealer was dicht (what happened to 24/7 oil change?) en dus zijn we maar naar Mr Lube gegaan. Opstellen in rijen van 3, wachten op een seintje van The Oilmaster en hopla boven een smeerput rijden, no appointment necessary. Hoe wil je de koffie en wil je een Edmonton Sun or Journal? "Just stay in your car and we will take care of it". Dus daar zaten we in de Jeep, motorkap omhoog, 1 ventje boven en 1 ventje in de smeerput. Alle vloestof levels worden nagekeken, de banden op spanning gebracht, olie ververst, differentials voor en achter, alle lichten gecontroleerd en na 25 minuten en $55.00 konden we weer naar huis. Super service. "I will put a label on your window reminding your next oil change", "OK" zei ik. "No way, no labels on my window!" hoor ik ineens naast mij. The Oilmaster lachte breeduit en liet de sticker maar waar hij was, op de rekening.

3 comments:

Anonymous said...

Mr.Lube= bij ons KwikFit!
Pas op! nwe auto's hebben garantie voorwaarden. Een van de belangrijkste is onderhoud volgens Merken Dealer voorschrift! Doe je dat niet dan kan dat vervelende consequenties met zich mee brengen bij garantie zaken. Overigens, had die Jeep niet gewoon zijn eerste beurt nodig met orgininele olie?
Het is maar een kanttekening.

gr

wolter

Marco Schriek said...

Hadden ze maar open moeten zijn. Ik kan toch moeilijk blijven rijden als ik weet dat de olie vervangen moet worden. Of moet ie dan maar 4 dagen niet bereden worden? In car crazy Alberta is dat geen option. We zien wel wat er gaat gebeuren, mocht er garantie nodig zijn. En wat kan er nou misgaan bij een oilchange?

Anonymous said...

Mr Lube, is dat niet meneer glijmiddel? ;-)

gr,
gregor