Search This Blog

Saturday, February 21, 2009

Low fat cheese, my foot.

Vandaag hadden wij zin in macaroni met ham en kaas. Dus bij de Sobeys een pak voorgesneden kaas, mozza and cheddar, gekocht en het op onze manier klaargemaakt. Dat gaat prima met Nederlandse kaas. Joke stelde vast dat de mozza and cheddar kaas maar niet goed wilde smelten. Dan maar zo dachten wij. Het smaakte niet zoals de NL versie, NL is natuurlijk wat kaas betreft redelijk uniek. Je kan hier ook NL kaas kopen, made in Canada, maar dan wel NL geprijst. Dat doen ik dus niet. Ik maar eens op de zak gekeken en inderdaad het is low fat cheese (11%) en die smelt dus niet. Er stond ook een recept voor Canadees beton (macaroni met kaas) op. Om dat klaar te maken het je per 2 cups cheese 2 eetlepels boter en een cup melk (de low fat versie natuurlijk :-) ) nodig. Why the heck use low fat cheese? Koop een echt stuk kaas en laat die boter en melk weg. Heb je nog minder vet gebruikt dan met de zgn, low fat cheese versie en het is veel lekkerder. Maar ja, low fat is de mode en dus gezond want dat staat op het pak. How stupid can you be.

No comments: