Search This Blog

Saturday, December 27, 2008

Edmontonian Car Breakdown Survival Kit

Voor het onverhoopte geval dat je auto er tijdens een winters ritje mee kapt en je niet verder kunt moet je toch enigzins voorbereidt op reis gaan. Ergo een survival kit, elke Canadees heeft wel iets in zijn auto om niet onderkoelt te raken. Wellicht is de bijgaande kit wat overdreven, er ontbreekt zelfs nog het een en ander, maar liever mee verlegen dan om verlegen, toch? Let vooral ook op de balaclava, ook handig als je plotseling geld nodig hebt ;-). Er moeten nog kaarsen, warme handschoenen, aanmaakblokjes, brander e.d. bij, en dat alles verpakt in een waterdichte, kan een stootje hebben, kist. Maar dan kunnen we wel een dag of 2 in het winterse Canada vertoeven, nooit prettig waarschijnlijk, maar je weet maar nooit; en ondertussen maar hopen dat er iemand hulp komt bieden, wellicht komen Ray Mears en/of Bear Grylls voorbij kunnen ze mooi een handje helpen.

5 comments:

Anonymous said...

Doe dan Bear Grylls maar!
Overigens Marco, als je de 'la' in Balaclava weglaat heb je een heerlijk Grieks toetje.... baclava.
Weet ik nog niet wat een balaclava is en ik ben niet eens blond!

Anita

Joke Oldenburger said...

ja volgens mij heet zo'n ding hier bivakmuts....

Anonymous said...

Dat is nog eens ietsjes meer dan alleen een startkabelset een set lampjes en een sleepkabel met gevarendriehoek!!
Trouwens welcome to the Blue Oval Club!! You comprendo??

Wow te vet, mooie bak Marco, hier in Holland rijden alleen zwartwerkers(stratenmakers, dakdekkers, schilders etc), in zulke vehicles. Is in ons kikkerlandje bijna niet meer sociaal verantwoord, maar je hebt gelijk!!! Had ik ook gedaan, nu nog een echte Muscle Car(dikke Mustang(Shelby) of Torino of Camaro of Firebird of Vette (Corvette)
Dodge Charger mag ook!! Kom ik zeker een rondje om de kerk maken daar in Edmonton!
Groetjes
van Zwagertje Almere!

Marco Schriek said...

Een balaclava is zo'n muts die die speciale eenheden van de militairen dragen om niet herkend te worden, het overvaller pricipe dus. En die gebruiken ze ook. :-)

Anonymous said...

Hey Marco, Afgezien van de Spam heb dit hier ook in mijn autoooootje liggen :-) Je vergeet de 220v. Stel je voor man..'Voor je laptop'...leuk dat insneeuwen maar je moet wel je blog bijwerken!

gr,
Gregor