Search This Blog

Monday, December 8, 2008

Winter has arrived!

Eindelijk is het dan winter geworden hier in Edmonton. Vandaag is er zo'n 6-10 cm sneeuw gevallen. In NL zie je dan meteen de sneeuwschuiver de weg op gaan, ook in de steden en dorpen. Hier blijft het verdacht stil. Het is dan ook een soort dweilen met de kraan open. Alleen de doorgaande wegen zijn door het vele rijden redelijk sneeuwvrij. Als je 's ochtend de deur uitgaat en als je 's avonds thuis komt is het eerste klusje wat je te wachten staat; het sneeuwvrij maken van je stoep en de oprit. Dat kan je het beste doen voordat je erover rijdt, heb ik inmiddels ontdekt. Als je ga schuiven nadat je erover heen bent gereden dan kost het heel wat meer moeite. Dus meteen maar doen, is gelijk een goede oefening om warm te blijven en het bloed even te laten stromen. Ze loeren er op om je een bekeuring te geven als je je stoep niet sneeuwvrij hebt gemaakt, daar ben ik al van verschillende kanten voor gewaarschuwd. Ook als je je auto aan de verkeerde kant van de weg parkeert heb je, voordat je het weet, een ticket te pakken. Volgende zondag voorspellen ze 25 minus nul!! Vandaag was het -12, en ik moet zeggen; dat valt mee, de luchtvochtigheid is laag en dus een soort van droge kou. Ieder geval een witte kerst voor mij.

5 comments:

Anonymous said...

maar hopen dat volgende maand het vliegtuig kan landen

Anonymous said...

Eindelijk de lang verwachte sneeuw. Die politiemannetjes gaan natuurlijk achter die stapels weggeschoven sneeuw van jou zitten loeren.
Heb je een ladder in huis om je dak op te gaan? Teveel sneeuw erop en je huis stort in......
Veel plezier. Joke heeft het sleetje al ingepakt.

Groet, Anita

Anonymous said...

ja hoor ... na zo veel weken gaan ze gezellig op de slee! Geloof je het zelluf...

Anonymous said...

hmm

v.ns

. door marco in te vullen

Marco Schriek said...

Dear DK, het heeft de hele dag geduurd voordat het kwartje viel. Ik ben kennelijk mijn "dirty mind" verloren op weg hiernaar toe. :-)